کتاب‌های منتشره

کتاب کار جوان: خلاقیت
تهران: جامعهشناسان. 1390

این کتاب کار، به مسأله خلاقیت و آموزش آن، پرداخته است. بخش نخست کتاب، به مسایل نظری خلاقیت و بخش بعدی کتاب، به مسایل اجرایی و عملی مورد نیاز در روند تحقق آموزش خلاقیت پرداخته‌اند.
بخش نخست کتاب، حاوی عناوین: «ضرورت‌ها و چالش‌های پیش رو»، «خلاقیت و آموزش آن» و «روش‌های آموزش خلاقیت» است.
در ابتدا در بحث ضرورت‌ها و چالش‌های فراروی جامعه، ضرورت پرداختن به مسأله خلاقیت از سه منظر آموزشی، شخصیتی و به مثابه شرط بقا برای جوامع جهان سوم در جهان آینده، مورد بررسی قرار گرفته است.
در عنوان «خلاقیت و آموزش آن»، ضمن ارایه تاریخچه مختصری از تحولات نظری در زمینه تعریف خلاقیت، از اعتقاد قریب به اتفاق روان‌شناسان و نظریه‌پردازان خلاقیت در ارتباط با آموزش خلاقیت، سخن رفته است.
در عنوان «روش‌های آموزش خلاقیت»، از روش‌های مرسوم آموزش خلاقیت در ادبیات جهان یاد شده است.
بخش دوم کتاب، با نگاهی کاربردی، حاوی دو عنوان «چگونگی اجرای مسابقات علمی- خلاق» و «نمونه کارهای خلاق کودکان، نوجوانان و جوانان» است.
در قسمت نخست این بخش، جهت تحقق آموزش خلاقیت توسط نهادهای فرهنگی و آموزشی کشور، آموزش غیرمستقیم خلاقیت با عنوان «مسابقات علمی- خلاق»، پیشنهاد شده است. عنوان «چگونگی اجرای مسابقات علمی- خلاق»، حاوی دستورالعمل‌های لازم، جهت اجرای بهینه آموزش خلاقیت در سطح کودکان، نوجوانان و جوانان است. نگارنده در این قسمت کوشیده است با ارایه دستورالعمل‌های مورد نیاز، روشنگری لازم را برای مجریان آموزش غیرمستقیم خلاقیت را فراهم آورد.
در انتها مؤلف کوشیده است با ارایه برخی از نمونه‌های عینی نمونه‌کارهای خلاق «کودکان پیش از دبستان»، «کودکان دبستانی»، «نوجوانان متوسطه اول» و «جوانان متوسطه دوم»، ضمن ارایه الگو به مجریان آموزش خلاقیت (زیر پوشش مسابقات علمی- خلاق)، کار آنان را تسهیل ببخشد.